İnternet'in Gazeteciliğe Getirdiği Yenilikler - Celalettin Aktaş (Selçuk İletişim)
Birçok elektronik iletişim teknolojisi gibi İnternet de gazeteciliği birçok yönden etkilemiştir. İnternet, gazetecilerin haber kaynaklarına ulaşmalarından haberlerin okuyuculara sunulmasına, okuyucuların gazeteciler ile arasında olan iletişimine kadar pek çok şeyi değiştirmiştir. Hatta İnternet yeni bir gazetecilik türü olan, İnternet Gazeteciliği'nin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Bu çalışmada, İnternet'in temel nitelikleri olan yöneşme, etkileşim ve eşzamansızlık üzerinde durularak; İnternet'in, gazeteciliğe getirmiş olduğu yenilikler vurgulanacak ve çevrimiçi yayınlanan gazetelerin geleneksel yöntemlerle yayınlanan gazetelerden ayrıldığı noktalar belirtilecektir.