Halkla 'İlişkiler'; Örgütlerin İlişki Yerleştirme Stratejileri ve İlişki Çıktıları Üzerine Ampirik Bulgular - Aslı İcil Tuncer (Selçuk İletişim)
Bu çalışma ilişki yönetimi teorisini ardalanına alarak, örgütlerle kamuların ilişkilerinin yapısını çözümlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda ilişki yetiştirme stratejileri ve çıktılarına ilişkin ampirik kanıtlar arayan çalışma halkla ilişkileri, kuramsal bağlarının koparılarak sadece uygulamaları yöneten bir anlayışla değil, örgüt ve kamularla ilişkileri yetiştirecek stratejilere ve ilişkilerin çıktılarına odaklanan bir yönle sunmaktadır. Çalışma ilişkideki her iki tarafın algılarını alan araştırması ile  değerlendirmiş, örgütlerin ilişki yetiştirme stratejilerinin etki büyüklükleri farklı olsa da ilişki çıktılarını etkilediği sonucuna ulaşmıştır. Ayrıca, örgütlerin ilişki çıktılarına ilişkin öngörüleri ile kamuların algılamaları arasında önemli farklar bulunmaktadır.