La competència sobre serveis socials: el difícil equilibri entre la construcció d’un espai propi i la intervenció de l’Estat - Natalia Caicedo Camacho (Revista d'Estudis Autonòmics i Federals)
La competència relativa als serveis socials va ser assumida pels estatuts d’autonomia com una competència exclusiva. En aquest marc, les comunitats han desenvolupat el seu sistema de serveis i prestacions amb un marge d’autonomia que ha permès estructurar un sistema autonòmic de serveis socials. Ara bé, aquest sistema ha estat també definit per la intervenció de l’Estat central en matèria assistencial en desenvolupament dels principis de l’Estat social. Aquesta contribució analitza els més de quaranta anys de desenvolupament de la competència autonòmica i una constant defensa d’un espai propi enfront de la fricció de les intervencions estatals per via dels títols competencials del 149.1.1 CE, 149.1.13 CE i 149.1.17 CE.