W sprawie daty urodzin Pawła Kochańskiego - Anna Barbara (Muzyka)
Paweł Kochański, jeden z największych wirtuozów skrzypiec początku XX w., nie doczekał się jeszcze swojej biografii, choć życie jego stanowi pasjonujący materiał do zgłębienia, o czym przekonujemy się przy okazji badań nad jego twórczością kompozytorską.