Міжнародно-правові стандарти екологічних обов’язків людини і громадянина - U. P. Bek (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджуються міжнародно-правові стандарти становлення екологічних обов’язків людини і громадянина. Розглядається еволюція формування системи екологічних прав та обов’язків у міжнародному праві, яка відбувалася поетапно протягом декількох десятиліть. Особлива увага приділяється аналізу ключових міжнародних документів, що заклали основу екологічних прав та обов’язків: Стокгольмської декларації 1972 року, Декларації Ріо-де-Жанейро 1992 року та Орхуської конвенції 1998 року.