Спірні політичні питання у військовій допомозі Україні і вгамування «снарядного голоду та систем захисту» в 2023–2024 рр. - Інна Шевель; Тарас Лисенко (Міжнародні відносини: теоретико-практичні аспекти)
У статті розглядаються різні політичні позиції стосовно надання військової допомоги Україні в період 2023–2024 рр. війни росії проти України, що пов’язано зі збереженням населення, постійними геополітичними змінами, політичними та економічними аспектами сучасного й майбутнього життя України та Європи. Мета дослідження – здійснити аналіз спірних політичних позицій щодо надання Україні військової допомоги в контексті подолання «снарядного голоду» та забезпечення систем захисту протягом 2023–2024 рр., значення військової підтримки для України, збереження миру в світі та сприяння вирішенню сучасних викликів і труднощів, які постають перед світовою спільнотою і можуть призвести до глобальної невідворотної ситуації.