Struktura krošanja u kulturama crnog bora u Teslićkom šumskoprivrednom području - Goran Jović; Vojislav Dukić (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
U radu je prezentovana analiza strukure krošanja u kulturama crnog bora u Teslićkom šumskoprivrednom području. Pet oglednih površina je postavljeno u sastojinama (51–60 godina) koje u dosadašnjem periodu nisu proređivane, dok je jedna ogledna površina postavljena u sastojini u kojoj su provođene mjere njege. Na oglednoj površini postavljenoj u sastojini u kojoj su provođene mjere njege broj stabala po hektaru iznosi 389 a u neproređivanim sastojinama 1282. Prosječna površina horizontalne projekcije krošnje stabla na oglednoj površini postavljenoj u sastojini u kojoj su provođene mjere njege je 20,4 m2, a u sastojinama koje nisu proređivane 6,6 m2. Prosječna apsolutna dužina krošnje stabla u proređivanoj sastojini je 13,21 m, a u sastojinama koje nisu proređivane 7,50 m.