ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЦІНОУТВОРЕННЯ НА ВТОРИННОМУ РИНКУ АВТОМОБІЛЕЙ - А.С. Куліковська; О.В. Стець (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut")
Сьогодні, коли більшість людей прагне стати максимально мобільними стає актуальним мати власне авто аби не залежати від інших методів пересування. Але ціни на нове авто та його утримання є високими, і більшість фізичних осіб та компаній орієнтуються на вторинний ринок автівок. Саме тому актуальною є задача аналізу ринку вживаних автомобілів, моделюванні ціноутворення, та розробки стратегій ціноутворення для автодилерських компаній та інших учасників ринку. Для вирішення даної задачі авторами проаналізовано та сформовано модель за якою можна розраховувати оптимальну ціну автомобіля для вторинного ринку. Дана модель забезпечує економічну перевагу, порівнюючи приблизну вартість вживаних автомобілів на вторинному ринку з ціною нових автомобілів для компаній. Практично результати можуть бути використані підприємствами для обрання найкращого варіанту при виборі автомобіля для компанії за вартістю та якістю.