Основні причини раптової зупинки серця в школярів під час фізичного навантаження, ефективні способи профілактики - A.A. Malska; O.B. Kuryliak; T.V. Burak; N.M. Rudenko (Сучасна педіатрія: Україна)
Випадки смерті дітей під час уроків фізкультури трапляються щороку не тільки в Україні, але й у всьому світі; і завжди це події, які набувають широкого розголосу. За даними Центру контролю і профілактики захворювань (CDC) США, щороку в США від раптової зупинки серця помирає близько 2000 молодих, на перший погляд здорових людей віком до 25 років.