Hvordan sikre mer pensjon til sliterne? - Axel West Pedersen (Søkelys på Arbeidslivet)
I en artikkel som nylig ble publisert i Søkelys på arbeidslivet presenterer Erik Hernæs, Øystein Hernæs og Knut Røed overbevisende dokumentasjon for at mulighetene til å jobbe lenger – og dermed respondere på de sterke økonomiske insentivene til dette som det nye pensjonssystemet gir – varierer systematisk mellom yrkesgrupper i det norske samfunnet. Siden de mest utsatte yrkesgruppene samtidig har lave livsinntekter, er det grunn til å frykte at pensjonsreformen vil bidra til økt ulikhet i alderdommen. Kommentaren støtter denne problembeskrivelsen, men reiser spørsmål ved de forslag til løsninger som artikkelforfatterne skisserer i artikkelens siste del.