SPOR YAZARLARININ FUTBOL KAMUOYU ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Haşan Şahan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu araştırmada Türk spor medyası içinde görev yapan spor yazarlarının mesleki yeterlilikleri tespit edilerek, spor yazarlarının hedef kitlesi olan spor kamuoyu üzerindeki etkilerinin boyutları ortaya konulmaya çalışılmıştır.Deneklerin bilgi toplama aracına verdikleri cevaplar statiksel işleme tabi tutulmuş, kimlik bilgileri için sadece frekans ve yüzdelerle yetinilmiştir. Ki-kare X2 ve sd'ne göre belirlenen sonuçlardan elde edilen bulgular tablolaştırılarak p lt;0.05 değerine göre yorumları yapılmıştır.Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde random usulü ile seçilen illerinde 2001 yılı içinde spor yazarlığı yapan ve Türkiye Spor o Yazarları Derneği (T.S.Y.D) üyesi olan 100 ispor yazarı ve bu illerdeki spor kamuoyundan rasgele seçilen 800 denek araştırmanın materyalini oluşturmuştur.