تأثیر محلول پاشی و مصرف خاکی مقادیر مختلف کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد دو لاین امیدبخش گندم در گرگان (تولید گیاهان زراعی)
تأثیر محلول پاشی و مصرف خاکی مقادیر مختلف کود نیتروژن برروی دو لاین در دست معرفی گندم با انجام آزمایشی در سال زراعی 84-1383 به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش فاکتور محلول پاشی در 2 سطح صفر و 5 درصد در مراحل پنجه‌زنی و ظهور برگ پرچم، فاکتور کود نیتروژن در 5 سطح صفر، 45، 90، 135 و 180 کیلوگرم نیتروژن خالص از منبع اوره و فاکتور لاین در 2 سطح (1L و 2L) در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک تحت‌تأثیر سطوح مختلف کود نیتروژن قرار گرفتند به‌طوری‌که عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک به‌ترتیب از 4130 و 9529 کیلوگرم در هکتار در سطح صفر کیلو گرم کود نیتروژن به 5399 و13400 کیلوگرم در هکتار در سطح 180 کیلوگرم آن افزایش یافت. محلول پاشی با نیتروژن اثر معنی‌دار بر عملکرد دانه لاین‌ها نداشت. هر چند عملکرد دانه با کاربرد محلول 5 درصد نیتروژن حدود 120 کیلوگرم در هکتار افزایش یافت ولی این افزایش از نظر آماری معنی‌دار نبود. همچنین با افزایش میزان کود نیتروژن طول سنبله به‌طور معنی‌دار افزایش یافت. در این آزمایش کاربرد کود نیتروژن بیشتر از طریق افزایش تعداد دانه در سنبله باعث افزایش عملکرد دانه ‌شد.