Поняття та основні виміри глобалізації як специфічної форми сучасного трансформаційного процесу - М. V. Pampura (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Розкрито сутність і зміст поняття «глобалізація». Розглянуто основні сучасні наукові підходи до вивчення процесу глобалізації як різновиду трансформаційного процесу. Визначено основні елементи глобалізації як специфічного трансформаційного процесу сучасної державно-правової дійсності, дано аналіз їх змісту і характерних особливостей.