Primjena SCS metode pri konstruiranju hidrograma oteklih oborina - Ivana Sušanj Čule; Eni Kuhar; Nevenka Ožanić (Zbornik Radova)
Primjena SCS metode je u Hrvatskoj temeljena na priručnicima inozemnih izvora te već pripremljenih programskih paketa. U radu je prikazana kratka povijest razvoja SCS metode i njezine karakteristike te postupak izračuna protoka i konstruiranja hidrograma otjecanja primjenom iste, a sve u cilju poboljšanja razumijevanja. Detaljno su opisani koraci izračuna efektivne oborine korištenjem SCS metode, izračun maksimalnih protoka Ven Te Chow metodom te primjena Goudrich-ovog izraza za modifikaciju i definiranje svih točaka hidrograma. Objašnjenje primjene SCS metode potkrijepljeno je primjerom izračuna na slivu Slanog potoka.