Аналіз екологічних проблем при знешкодженні зарядів вилучених з експлуатації твердопаливних двигунів - Олена Золотько (Challenges and Issues of Modern Science)
Найбільш поширеними методами вилучення або знищення зарядів РДТП є спалювання або підривання палива та вилучення твердого ракетного палива (ТРП) шляхом гідродинамічного вимивання, механічної обробки, хімічної деструкції, кріогенного руйнування. Розглянемо основні переваги та недоліки зазначених методів.