Електронні сервіси в діяльності українських бібліотек: нормативно-правове забезпечення - A. Yudov (Вісник Харківської державної академії культури)
Досліджено нормативно-правове забезпечення у сфері впровадження електронних сервісів у діяльність українських бібліотек. Проаналізовано законодавче підґрунтя трансформаційних процесів в інформаційно-бібліотечній сфері України, що є надзвичайно важливим для подальшого поступу галузі. З’ясовано, що в національному законодавстві загалом сформовано засади розбудови інформаційного суспільства, прийнято нормативно-правові акти, що регулюють діяльність бібліотечної галузі, зокрема впровадження інформаційно-комунікаційних технологій та формування електронних ресурсів. Однак українській нормативно-правовій базі досі притаманні декларативність, відсутність актів прямої дії та потреба в прийнятті великої кількості підзаконних актів для цільового фінансування задля забезпечення доступу зручними сервісами до національних і світових інформаційних ресурсів. Одним із першочергових завдань має бути оновлення Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» та ухвалення Закону України «Про Національну електронну бібліотеку».