سلول‌های خورشیدی لیفی‌شکل: ساختار، عملکرد، محدودیت‌ها و چالش‌ها - محمد حاتم وند; سید عباس میرجلیلی; مریم شرزه ئی; نعیمه ترابی میرزایی (مطالعات در دنیای رنگ)
سلول‌های خورشیدی همواره به عنوان یکی از منابع پاک و ارزان‌ قیمت انرژی الکتریکی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این سلول‌ها، معمولا بر بستری غیر‌انعطاف‌پذیر و شکننده از جنس شیشه ساخته می‌شوند و کارآیی چندانی از این لحاظ نخواهند داشت. به همین دلیل طراحی و ساخت سلول‌های خورشیدی انعطاف‌پذیر که بر بسترهایی منعطف ساخته می‌شوند. از توجه خاصی نزد محققین برخوردار می باشد. سلول‌های خورشیدی لیفی‌شکل یکی از انواع سلول‌های خورشیدی انعطاف‌پذیر است که بر بسترهای انعطاف‌پذیر استوانه‌ای‌شکل از جنس سیم‌های فلزی یا الیاف پلیمری ساخته می‌شوند. این سلول‌ها به سه گروه: 1. سلول‌های لیفی‌شکل حساس‌شده به مواد رنگ‌زا 2. سلول‌های لیفی‌شکل پلیمری 3. سلول‌های لیفی‌شکل پروسکایتی تقسیم می‌شوند. این مقاله به بررسی و مرور اجمالی انواع سلول‌های خورشیدی لیفی‌شکل، ساختار، عملکرد، محدودیت‌ها و چالش‌های موجود در این حوزه، پرداخته است.