JAUNOSIOS KARTOS KATALIKŲ INTELEKTUALŲ PAŽIŪROS Į KAPITALIZMĄ IR SOCIALIZMĄ TARPUKARIO LIETUVOJE - Valdas Pruskus (Problemos)
Straipsnyje nagrinėjamos jaunosios kartos lietuvių intelektualų katalikų pažiūros į kapitalizmą ir socializmą. Aptariamos puoselėtų nuostatų idėjinės ištakos. Atskleidžiamas kritinis požiūris į tuometinį kapitalizmą, jo funkcionavimo padarinius ir jų įtaką individo saviraiškos galimybėms. Pateikiamas socializmo, kaip teorinio modelio ir socialinio eksperimento, vykdyto Sovietų Rusijoje, vertinimas. Prasminiai žodžiai: kapitalizmas, katalikybė, socializmas, privatinė nuosavybė, visuotinė gerovė.