Türkiye'nin İlk Çocuk Televizyonu: Yumurcak TV - Tülay Şeker (Selçuk İletişim)
25 Haziran 2007'de yayın hayatına başlayan Yumurcak TV Türkiye'nin ilk yerli çocuk televizyonudur. Samanyolu Yayın Grubu'na ait bir kanal olan Yumurcak TV başlangıçta uydudan ve D Smart üzerinden yayınlarını ulaştırırken Ağustos 2008'de Digitürk ekranlarından da izleyicisine seslenmeye başlamıştır. Yumurcak TV'nin yayın ilkesi “çocuklara, çocukça sözler söylemek, çocukça görüntüler sunmak ve çocukça müzikler dinletmek” olarak ifade edilmektedir. Kanalın, çocukları “televizyonlardaki şiddet içeren çizgi filmlerden ve internetin esiri olmaktan kurtarmak amacıyla kurulduğu” belirtilmektedir. Ayrıca kanalda yabancı yapım çizgi filmlerin yanı sıra yerli çizgi filmler de yayınlanmaktadır.  Bu çalışmada Yumurcak TV'nin yayını bir hafta süreyle izlenmiş, önceden oluşturulan belirli kriterler doğrultusunda yayın içeriği analiz edilmiştir. Kanalda yayınlanan yerli ve yabancı yapımlar, reklamlar, doğrudan satış programları, belgeseller, ebeveynlere yönelik programlarla ilgili sayısal verilerin yer aldığı çalışmada özellikle yerli yapımlarda kurulan söylem incelenmiştir.