Homeros ve Felsefe Tarihinde Alegorik Homeros Yorumları - Bahadır Karadağ (Skad)
Bumakalede Homeros şiiri ele alınmış ve ardından felsefe tarihinde Homeros’unyeri araştırılmıştır. Homeros ve filozoflar arasında sandığımızdan daha fazlamünasebet vardır. Özellikle ilk çağ yunan filozofları bu bakımdan incelemeyedeğerdir. Felsefe tarihindeki iki önemli figür Platon ve Aristoteles Homerosbağlamında ayrı bir başlık altında değerlendirilmiştir. Homerosyorumlamalarının alegorik biçimde yapılmış olması Homeros eserlerinde geçen mitseldüşünceyi rasyonalize etme yoluyla felsefenin içine aktarmıştır. Bu bakımdanmakalenin felsefe ve şiir ilişkisini yeniden düşünmeye fırsat sunabilecektürden bir çalışma olduğu söylenebilir.