MÜSLÜMAN COĞRAFYADA KİŞİSEL GELİR DAĞILIMI EŞİTSİZLİĞİ - Adem Doğan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Buçalışmada Müslüman coğrafyada kişisel gelir dağılımı eşitsizliği incelenmiştir.Çalışmanın amacı, sözkonusu coğrafyada gelir dağılımı eşitsizliğinin düzeyininortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesiolan ve veri elde edilebilen 46 ülkenin Gini katsayılarına ve gelirin yüzdelikdilimler itibarıyla dağılımına bakılmıştır. Müslüman coğrafyanın gelirinadaletsiz dağıldığı bir coğrafya manzarası gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır. ÇalışmanınTürkçe yazında ilklerden olması çalışmayı önemli kılmaktadır.