Kültür Bakanlığı’na Bağlı Olarak Çalışan Kütüphanecilerin Maaşlarının iyileştirilmesine Yönelik Rapor - Bülent Yılmaz (Türk Kütüphaneciliği)
Halk kütüphaneleri ve Milli Kütüphane'de çalışan kütüphaneci sayısının uluslararası standartların çok altında kalması nedeniyle istenilen düzeyde nitelikli hizmet üretilememesi tüm kütüphanecilerin ortak kaygısıdır. Bu çalışma, kütüphanecilerin sayısal yetersizliğinin temelindeki nedenleri, çalışma koşullarındaki olumsuzlukların yanı sıra ücretlerin düşüklüğü olarak saptamakta ve düzeltilmesine ilişkin öneriler sunmaktadır.