Sprawozdanie z Międzynarodowej Interdyscyplinarnej Konferencji Naukowej: W świetle i cieniu idei Jana Jakuba Rousseau. Uniwersytet Gdański, 6–7 października 2014 r. - Małgorzata Dagiel; Małgorzata Kowalik-Olubińska (Problemy Wczesnej Edukacji)
-