Popis netopirjev v okolici Turjaka - Primož Presetnik (Natura Sloveniae)
V članku so predstavljeni rezultati popisa netopirjev, napravljenega v okolici Turjaka med julijem 1999 in januarjem 2001. S pregledi prebivališč, lova z mrežo in predvsem z ultrazvočnim detektorjem je bilo na raziskovanem območju odkritih najmanj 15 netopirskih vrst. Najpogosteje zaznana vrsta je bila Pipistrellus pipistrellus , odkrite pa so bile v Sloveniji redko opažene vrste - Rhinolophus euryale, Myotis natterreri, Myotis emarginatus, Pipistrellus pygmaeus in Nyctalus leisleri. Varstveno so pomembne najdbe porodniških kolonij vrste Rhinolophus hipposideros.