Вплив ідей християнства на мету кримінальних покарань в Галицько-Волинській державі - Y.V. Oliinyk (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті висвітлено вплив ідей християнства на формулювання мети кримінальних покарань в Галицько-Волинській державі. Розглянуто вплив християнських принципів справедливості, покаяння та милосердя на розвиток правової системи держави, а також на еволюцію кримінальних покарань. Зазначено, що християнство принесло нові моральні та правові цінності, які суттєво вплинули на суспільні відносини та правову систему Галицько-Волинської держави. Акцентовано, що християнські ідеї вплинули на розширення розуміння злочину не лише як приватного посягання, але й як порушення правопорядку та загрози безпеці суспільства.