ДЕФІЦИТ РОБОЧОЇ СИЛИ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ДЕМОГРАФІЧНОГО РОЗВИТКУ - Віктор Веклич (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням дефіциту робочої сили в Україні в контексті демографічного розвитку. Проаналізовано статево-віковий склад населення України за роками та зроблено висновок про рівень демографічного старіння населення. Розглянуто перспективи світового населення до 2100 року і досліджено чисельність населення України за останні роки. Оцінено ринок праці України встановлено зв'язок між дефіцитом кадрів і пропозиціями від роботодавців. Виявлено, вплив низької народжуваності на сучасну демографічну ситуацію. Встановлено наявність впливу рівня освіти населення на дефіцит робочої сили в Україні в контексті демографічного розвитку. Розглянуто проблемне питання залучення іноземних працівників для подолання кадрової кризи. Визначені пріоритетні напрями подолання дефіциту робочої сили в Україні в контексті демографічного розвитку.