TÜRKİYE’DE LİDERLİK ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ YAZILAN TEZLERİN İÇERİK ANALİZİ YÖNTEMİYLE DEĞERLENDİRİLMESİ - Hasan Gül; Aysuluu Beyşenova (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışmanın temel amacı, Yükseköğretim Kurumu UlusalTez Merkezi veri tabanında liderlik özellikleri konusunda yazılan lisansüstütez çalışmaların incelemek ve değerlendirmektir. Araştırmanın örneklemini YÖKveri tabanında yer alan liderlik özellikleri konulu 136 yüksek lisans ve 14 doktoratezi olmak üzere toplam 150 lisansüstü tez oluşturmaktadır. Araştırmada eldeedilen sonuçlara göre, en fazla tezin 2014-2015 yılları arasında yayımlandığıve bu konuda en çok katkının Marmara Üniversitesi tarafından sağlandığıbelirlenmiştir. Liderlik özellikleri konulu yazılan tezlerin genellikle yükseklisans düzeyinde olduğu ve nicel araştırma yöntemi kullanıldığı tespitedilmiştir.