ANTE GLAVIČIĆ – USPOMENE NA NAŠU SURADNJU I PRIJATELJSTVO - ANĐELKO MIJATOVIĆ (Senjski Zbornik)
Autor prikazuje svoj slučajni susret 1969. u Senju s Antom Glavičićem, tada direktorom Centra za kulturu i obrazovanje Općine Senj, odnosno senjskoga Gradskog muzeja i urednikom Senjskoga zbornika te suradnju s njime općenito od 1980-ih godina pa do njegove smrti 2003. godine. U tekstu se svjedoči i u kakvim je ideološkim i općim prilikama Glavičić djelovao te kako je osmišljavao i strpljivo rješavao probleme koji su mu se u višestrukom radu nametali.