Türkiye’deki Yetişkin Eğitimi Araştırmalarına Toplu Bakış - Ahmet YILDIZ (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu makale, Türkiye’deki yetişkin eğitimi araştırmalarının mevcut durumunu analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma, Türkiye’deki üniversite temelli yetişkin eğitimi araştırmalarının nicelik durum, süreklilik, araştırma konuları, yaklaşımları ve yöntemleri açısından analiz edilmesini hedeflemektedir. Bu makale, 1978- Mayıs 2001 yılları arasında Boğaziçi ve Ankara Üniversitesinde bu alanda yapılmış 110 lisans-üstü tez çalışmasının incelenmesine dayanmaktadır