Muhalif Bir Gazete: “Mücadele” (1931) - Serdar Öztürk (Selçuk İletişim)
Bu makalede, 1931 yılında tek sayı çıkıp toplatılan Mücadele gazetesi konu edilmektedir. Gazetenin özelliği içeriğinin ve gazeteyi yayınlayanların muhalif kimliğinden kaynaklanmaktadır. Gazete, gerek içerik gerek yayınların kimlikleri açısından değerlendirildiğinde kapatılan Yarın'ın devamı niteliğinde görülmüştür. Yarın'ı çıkaran öncü kadro, Mücadele örneğinde perde gerisinde yer alarak muhalif yayıncılık faaliyetlerini sürdürmek istemiştir. Buna karşın 1931 yılında kabul edilen Basın Yasası, onlara bu olanağı vermemiştir.