GÜNTER GRASS’IN YENGEÇ YÜRÜYÜŞÜ ADLI ROMANINDA TARİHSEL KİŞİLİKLERİANLATIM TUTUMU EKSENLİBİR YORUMLAMA DENEMESİ - Gürsel Uyanık (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, Günter Grass’ın bilinçli bir biçimde seçtiği tarihsel kişiler, tarihsel roman geleneği açısından değerlendirilirken, yazınsal bir yapıtıçözümlemede, başka bir anlatımla yazarın ele aldığıkonu ya da romanında yer verdiği kahramanlar hakkındaki görüşlerine daha sağlıklıbiçimde ulaşmada anahtar rolü üstlenen anlatım tutumunun Yengeç Yürüyüşü’ndeki işlevleri saptanmaya çalışıldı.