TABELUL SINTETIC AL ASOCIAŢIEI INULO ENSIFOLIAEANTHERICETUM RAMOSI PÎNZARU ET COLDEA 2006 EM. PÎNZARU 2016 - Pavel PÎNZARU (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Asociaţia Inulo ensifoliae-Anthericetum ramosi cuprinde comunităţi vegetale termoxerofile, calcefile, din poienile şi lizierile pădurilor de stâncării de gorun (Quercus petraea (Matt.) Liebl.), stejar pedunculat (Q. robur L.) şi de stejar pufos (Q. pubescens Willd.), formate de sovârvăriţă enzifolie (Inula ensifolia L.) şi liluţă rămuroasă (Anthericum ramosum L.) [Pînzaru, 2006, 2016]. În 2016 a fost prezentat pentru publicare în Materialele Conferinţei Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei „Biodiversitatea în contextul schimbărilor climatice” o caracteristică mai amplă a asociaţiei date şi tabelul sintetic din 40 releveuri, dar din neatenţia comitetului organizatoric n-a fost inclus în articol tabelul sintetic. Din acest motiv în prezenta lucrare se aduce tabelul sintetic al asociaţiei în cauză