Digital velfærdsforvaltning<subtitle>med fokus på uddannelsesstøtte og begrebet fejl i et retligt og digitalt perspektiv</subtitle> - Martine Stagelund Hvidt (Tidsskrift for velferdsforskning)
De nordiske landes velfærdsstater er de seneste 20 år blevet stadig mere digitaliseret. Både internationalt og nationalt er der fra politisk side en stærk tro på, at digitaliseringens potentiale kan styrke velfærdsstaten. I potentialet ses digitalisering som et middel til at opnå bedre effektivisering, innovation, vækst og værdi. Denne artikel undersøger det danske uddannelsesstøttesystem og analyserer dels, 1) hvordan man på uddannelsesstøtte-området har opbygget et digitalt system, dels 2) vil artiklen bidrage til at diskutere begrebet fejl i et retligt og digitalt perspektiv med udgangspunkt i det danske uddannelsesstøttesystem. Artiklen viser, at digitalisering både kan fremtvinge og forstærke juridiske fejl i det danske uddannelsesstøttesystem.