ЦИФРОВІ БАЗИ ДАНИХ ДЛЯ ОСВІТИ І ПРО ОСВІТУ: ДОСВІД ДАНІЇ - Надія Павлик; Наталія Сейко; Світлана Ситняківська (Інформаційні технології і засоби навчання)
У статті проаналізовано зміст та специфіку відкритих освітніх електронних баз даних Данії з метою адаптації наявного данського досвіду до процесу цифровізації освітньої сфери в Україні. Відзначено, що ці процеси охоплюють сферу державної політики цифровізації сфери освіти (організаційні, методичні, управлінські, моніторингові, акумулятивні механізми): менеджмент освіти (зберігання даних для відображення історії змін, моніторинг наявних сервісів та систем контролю якості освіти, накопичення статистичних даних та їх прогностичний аналіз), методичне забезпечення процесу формування цифрової компетентності суб’єктів освітнього процесу (побудова інформаційних профілів, розвиток цифрових дидактичних підсистем, зростання рівня конкурентоспроможності закладів освіти як провайдерів), наукову сферу (цифровізація відкритого наукового середовища, побудова простору академічної доброчесності, співпраця науковців і стейкхолдерів).