Jelin, Elisabeth, i Ricard Vinyes. 2021. Cómo será el pasado. Una conversación sobre el giro memorial. Barcelona: Ned Ediciones. 124 p. - Jordi Font Agulló (Dictatorships & Democracies)
Aquest text és la ressenya crítica del llibre de la sociòloga argentina, Elisabeth Jelin, i l'historiador català, Ricard Vinyes. En el text es ressegueix la conversa establerta entre els dos autors entorn de qüestions com les polítiques de memòria, les patrimonialitzacions de les memòries, les relacions entre història i memòria, la memòria i la presència a l'espai públic, entre altres.