Тактика ведення вагітності дихоріальною діамніотичною двійнею, ускладненої внутрішньоутробною загибеллю одного з плодів (огляд літератури) - Yu.О. Dubossarska; L.A. Bondarenko (Український журнал Здоров'я жінки)
За останні десятиліття кількість багатоплідних вагітностей значно зросла завдяки призначенню препаратів для індукції овуляції в лікуванні безпліддя та розвитку допоміжних репродуктивних технологій. Це збільшує актуальність проблеми внутрішньоутробної загибелі одного з плодів (ВЗОП) у ІІ або ІІІ триместрі вагітності, що пов’язано зі значним зростанням рівнів захворюваності та смертності для близнюка, який вижив. Серед ускладнень визначають передчасні пологи, затримку росту та неврологічні ускладнення в живого плода.