KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELERDE E-TİCARET - Haldun Soydal (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler, içerisinde faaliyet gösterdikleri ekonomilerin hepsinde lokomotif görevi görmektedir. Bu işletmeler istihdam bakımından olduğu kadar ekonomiye katkıaçısından çok büyük bir role sahiptir. Şüphesiz, ekonomideki yeni gelişmeler ve ticaret anlayışındaki değişim en çok bu işletmeleri etkilemiştir. Değişen işyapma şekilleri, siparişve tedarik modelleri bu işletmeleri yeniden yapılanmaya itmişve bu değişime ayak uyduramayan işletmeler rekabet avantajınıkaybetmişlerdir. E-ticaret, uluslar arasıpazarlarda geleneksel yönetim anlayışıile işyapabilmek için yeterli imkana sahip olmayan KOBİ’lerin rekabet edebilmelerini,etkili ve ucuz bir pazarlama fırsatısunarak sağlamıştır. Bu çalışmada, öncelikle KOBİkavramıaçıklandıktan sonra, Yeni Ekonomi’nin unsurlarıolan, internet, intranet, e-ticaret gibi unsurlar ele alınmışve daha sonra KOBİ’lerde e-ticaret uygulamalarıele alınmıştır.