REKABET AVANTAJI YARATMADA KAYNAK TEMELLİ YAKLAŞIM BAĞLAMINDA İNSAN KAYNAKLARININ ROLÜ - Yasemin BAL (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Günümüzün rekabetçi ortamında, küreselleşen pazarlar, sürekli değişen müşteri talepleri, artan pazar ve ürün rekabeti gibi unsurlar insanları ve insanların nasıl yönetildiğini çok daha önemli bir hale getirmektedir çünkü tüm bu koşullar dikkate alındığında diğer rekabet kaynakları yetersiz kalmaktadır. Rekabet avantajını insan kaynakları yoluyla sağlayabilmek, istihdam edilen insan kaynağı ile başarıyla çalışmayı ve insan kaynağını bir maliyet unsuru olmaktan ziyade, rekabet avantajı kaynağı olarak görmeye bağlıdır. İnsan kaynağının, rekabet avantajı için önemli bir değer olarak kabul edilmesi ile beraber, akademisyenler de işletmelerdeki İnsan kaynakları yönetimi uygulamalarını, Kaynak Temelli Yaklaşım bağlamında incelemeye çalışmışlardır. Bu çalışma kapsamında, öncelikle rekabet avantajı elde etmede Kaynak Temelli Yaklaşım üzerinde durulacak, daha sonra ise insan kaynaklarının bu süreçteki rolü ve önemi teorik çerçevede ele alınacaktır.