بررسی کارآفرینی معلمان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی: دیدگاههای معلمان ایرانی کارآفرین زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی و دنبال کنندگان آنها در فضاهای همبستگی اجتماعی - محمد بهرامی; کتایون افضلی (Journal of Language Horizons)
معلم‌ کارآفرینی زبان انگلیسی، شاخه‌ای از کارآفرینی، روشی پیشگام در حرفه آموزش زبان انگلیسی است که از نوآوری و فناوری بهره می‌برد. پژوهش حاضر، با استفاده از روش طرح تفسیری پایه، با هدف بررسی عوامل انگیزشی معلم‌ کارآفرین‌های زبان انگلیسی و عوامل انگیزشی و بی‌انگیزه‌‌کننده دنبال‌‌کنندگان آن‌ها انجام شد. معلم ‌کارآفرین‌های زبان انگلیسی معلم‌هایی خود محرک هستند که از محیط‌های سنتی مدرسه اجتناب می‌کنند و از فناوری برای کسب استقلال در فضاهای اجتماعی وابسته به ‌عنوان بستری آموزشی استفاده می‌کنند. دو گروه از شرکت‌‌کنندگان شامل ۲۵ معلم‌ کارآفرین زبان انگلیسی ایرانی و ۱۰۰ دنبال‌کننده معلم‌ کارآفرین‌های زبان انگلیسی بودند که در فضاهای اجتماعی وابسته مانند فیسبوک، تلگرام، واتس‌اپ، ایتا و اینستاگرام، از طریق نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. برای گرد‌آوری داده‌ها، دو مصاحبه نیمه‌ساختاریافته به ‌صورت فردی و گروهی با دو گروه از شرکت‌‌کنندگان انجام شد. تحلیل داده‌ها ازطریق تحلیل موضوعی مصاحبه‌ها صورت گرفت. یافته‌ها نشان داد که عوامل انگیزشی معلم‌ کارآفرین‌های زبان انگلیسی شامل کسب درآمد مالی، فراهم ‌کردن فرصت‌های نوآورانه برای دیگران، تجربه توسعه حرفه‌ای، استفاده از فناوری، به ‌اشتراک‌‌گذاری دانش، مقابله با فرسودگی شغلی، تمرین خلاقیت و انتقادی‌‌نگری، و افزایش خودکارآمدی و اعتماد به ‌نفس است. افزون ‌براین، عوامل انگیزشی و غیرانگیزشی دنبال‌کنندگان معلم‌ کارآفرین‌های زبان انگلیسی عبارت بودند از یافتن روش‌های جدید تدریس/یادگیری زبان انگلیسی، ایجاد روابط کاری و اجتماعی جدید، آگاهی از آخرین پیشرفت‌ها در تدریس/یادگیری زبان انگلیسی، یادگیری مستقل زبان انگلیسی، یافتن هویت جدید، افزایش اثربخشی تدریس/یادگیری زبان انگلیسی، همراه با کمبود وقت، مشکلات مالی، کمبود امکانات، عدم تمایل و بی‌انگیزگی دانش‌آموزان برای یادگیری، و سواد دیجیتال پایین.