ALEKSİTİMİ: KURAMSAL ÇERÇEVE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI ve İLGİLİ ARAŞTIRMALAR - Recep KOÇAK (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışma aleksitimi ile ilgili geni bir literatür taramasını içeren bir derleme çalı masıdır. Aleksitimin ne oldu u, tarihsel geli imi, temel özellikleri, kuramsal temelleri ve ilgili tedavi yakla şımları hakkında bilgi verilmektedir. Makalede ayrıca aleksitimi ilgili olarak yapılmış yerli ve yabancı ara tırmaların genel bir özeti de sunulmaktadır