Електронне урядування в Україні: правові аспекти та перспективи розвитку - I. S. Suhan; A. I. Senko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Електронне урядування є важливою складовою модернізації державного управління в Україні, яка сприяє підвищенню ефективності, прозорості, підзвітності органів влади та забезпечує доступ громадян до адміністративних послуг у цифровому форматі. У статті здійснено комплексний аналіз правових аспектів функціонування електронного урядування, що включає нормативно-правову базу, механізми реалізації та перспективи розвитку. Розглянуто основні етапи впровадження електронного урядування в Україні, починаючи з перших спроб цифровізації адміністративних процесів до сучасних ініціатив зі створення інтегрованих платформ для взаємодії між державою, бізнесом та громадянами. Значна увага приділяється дослідженню законодавчих актів, які визначають основи правового регулювання електронного документообігу, електронного підпису, цифрової ідентифікації, а також захисту персональних даних відповідно до міжнародних стандартів.