Üniversitelerdeki Türk Dili Derslerinin Dünü, Bugünü, Yarını (Sorunlar-Çözüm Önerileri) Çalıştayı - Hürdünya Şahan; Özlem Düzlü (Skad)
Bu yazı Sakarya Üniversitesi Rektörlük-Türk Dili Bölümü tarafından 26 Eylül 2023 tarihinde yapılan "Üniversitelerdeki Türk Dili derslerinin Dünü, Bugünü, Yarını (Sorunlar-Çözüm Önerileri)" adlı çalıştayı konu almaktadır. Üniversitelerin Türk Dili bölümlerinde görev yapan yedi akademisyenin bildirileriyle katkı sunduğu çalıştayda içerik, uygulama süreci, dersin hedef kazanımları, ölçme-değerlendirme gibi konularda karşılaşılan problemler ele alınmış ve bu problemlere çözüm önerileri getirilmeye çalışılmıştır. Çalıştay sonunda söz konusu problem ve çözüm önerileriyle ilgili ulaşılan sonuçlar bu yazıyla dikkatlere sunulmak istenmiştir.