Вимоги до віддалення і висоти розміщення імітаторів активних перешкод при полігонних випробуваннях оглядових РЛС - Зюкін В.Ф.; Климченко В.Й.; Кукобко С.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розраховується точність оцінки параметрів зони виявлення оглядових РЛС РТВ залежно від віддален-ня і висоти розміщення випромінюючого пристрою, що імітує реальний постановник активних перешкод. Враховуються сферичність фазового фронту падаючої на антенну решітку РЛС електромагнітної хвилі, а також перевідбиття перешкоди підстилаючою поверхнею. Визначаються вимоги до віддалення і висоти розміщення імітатора перешкод при випробуваннях РЛС. Отримані результати дозволяють також аналізувати параметри зон виявлення при використанні противником передавачів перешкод, що закидаються на позицію РЛС, або таких, що розміщуються на міні-БПЛА, які здійснюють польоти в межах ближньої зони антени РЛС.