ІНКЛЮЗИВНА ЕКОНОМІКА ЯК КОНЦЕПЦІЯ ПОВОЄННОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Катерина Крамаренко; Денис Іващенко (Економіка та суспільство)
У статті представлено дослідження теоретичних аспектів концепції інклюзивної економіки та розкрито основні її напрямки та їх роль у повоєнному економічному відновленні та розвитку України. Зокрема розкрито сутність інклюзивного розвитку економіки, систематизовано його базові детермінанти. Визначено місце фінансової складової в інклюзивній економіці. Підкреслено роль інвестицій та інновацій у повоєнній розбудові та інклюзивному розвитку економіки України, а також визначено їх специфічні види (інклюзивні інвестиції, імпакт-інвестиції, інклюзивні інновації). Досліджено місце креативної економіки у повоєнному відновленні України. Доведено, що в умовах післявоєнного відновлення України доцільно орієнтуватися саме на інклюзивний розвиток, щоб усі громадяни отримали від нього користь і були залучені до цього процесу.