مروری بر غشا الیاف توخالی و کاربرد آنها در حذف مواد رنگزا از پساب رنگرزی - فاطمه کوهستانی; مهدی نوری (مطالعات در دنیای رنگ)
با پیشرفت فناوری‌های مختلف، پساب حاصل از فرآیندهای صنعتی تهدیدی جدی برای محیط‌زیست به شمار می‌رود. به دلیل خطرات زیست‌محیطی پساب مواد رنگزا، بررسی ‌روش‌های چون جداسازی غشایی اهمیت ویژه ای دارد. امروزه فناوری غشایی به دلیل برخورداری از مزایای بسیاری مورد توجه می‌باشد. از آنجا که یکی ازمهم‌ترین کاربردهای غشا در زمینه‌ی فلیتر کردن است. در نتیجه از غشا می‌توان در تصفیه‌ی پساب‌های نساجی با استفاده از فرآیندهای فیلتری‌شدن (میکرو، اولترا و نانوفیلتری‌شدن) در زمینه حذف مواد رنگزا استفاده کرد. از بین غشاهای تولیدشده غشاهای الیاف توخالی به دلیل نسبت سطح به حجم زیاد در زمینه‌ی فیلتری‌شدن، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. ازکاربردهای غشای الیاف توخالی می‌توان به جداسازی مایعات وگازها،تصفیه پساب‌های صنعتی و نساجی اشاره کرد. در این مقاله ابتدا به بررسی انواع غشا و ‌روش‌های تولید آن پرداخته، و سپس کاربرد آنها را در حذف مواد رنگزا از پساب نساجی مورد بررسی قرار می‌گیرد.