FELDSTEIN-HORIOKA HİPOTEZİNİN GÖRÜNÜRDE İLİŞKİSİZ REGRESYON YÖNTEMİYLE ANALİZİ: GELİŞEN EKONOMİLER (E7) ÜZERİNE BİR İNCELEME - Bedriye Tunçsiper (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, gelişen yedi ekonomi (E7) için Feldstein-Horioka Hipotezinin geçerliliğini incelemektir. 1990-2014 dönemini kapsayan yıllık verilerin kullanıldığı çalışmada, hipotezin geçerliliği Zellner tarafından geliştirilen Görünürde İlişkisiz Regresyon yaklaşımıyla incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre; Brezilya, Meksika, Rusya ve Türkiye’de Feldstein-Horioka Hipotezi geçerli değildir. Bunun yanında Çin, Hindistan ve Endonezya’da ise Feldstein-Horioka Hipotezinin geçerli olduğu belirlenmiştir.