Розвиток з технологій і наукових задач українського виробництва труб для магістральних газо- і нафтопроводів - Віталій Овсяников; Володимир Григоренко (Challenges and Issues of Modern Science)
У 2014 році викликом для виробників та споживачів в Україні електрозварних прямошовних труб великого діаметра для магістральних нафто- і газопроводів стала, в зв’язку з окупацією, зупинка Харцизького трубного заводу, що виробляв більш ніж 600 тис. тон таких труб на рік. А з 01.07.2023 на території України припинив свою дію міждержавний стандарт ГОСТ 20295-85.