Аналіз характеристик та оцінка ефективності застосування потенційних засобів вогневого ураження елементів системи протиповітряної оборони у російсько-українській війні - А. А. Гризо; О. О. Костиря; Б. А. Лісогорський; В. І. Ткаченко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Стаття присвячена проблемі захисту оглядових радіолокаційних станцій від систем озброєння та керованих боєприпасів, які можуть виконувати функцію протирадіолокаційних ракет. Проведено аналіз сучасних та перспективних зразків таких засобів. Розглянуто сучасні погляди на їх застосування, показано, що такі засоби ураження елементів системи протиповітряної оборони, а саме випромінюючих цілей, позиціонуються як проста, малопомітна та високоточна альтернатива протирадіолокаційним ракетам, яка має суттєво меншу вартість. Розглянуто тактико-технічні характеристики, оцінено ефективність та особливості бойового застосування й перспективи розвитку боєприпасів, які використовуються або потенційно можуть бути використаними у російсько-українській війні. Дослідження базуються на методах порівняльного аналізу та математичної статистики.