Günlük Yaşamda İnternet ve Medya İlişkileri - T.volkan Yüzer (Selçuk İletişim)
Yirminci yüzyılın son otuz yıllık döneminde geliştirilmeye başlayan ve 1990'lı yıllardan sonra büyük bir ivmeyle dünya çapına yayılan iletişim araçlarından biri internettir. Dünya çapında yayılmaya başladığı 1990'lı yıllardan, yirmibirinci yüzyılın ilk dönemlerine  kadar interneti kullanan kişi sayısında devamlı yükselen bir artış gözlenmektedir. Bunun diğer bir anlamı da internetin gün geçtikçe daha fazla insanın günlük yaşam etkinliklerinin içinde yer aldığıdır. Ayrıca, internetten daha önce insanların günlük yaşam etkinlikleri içinde yerini almış olan diğer iletişim ve kitle iletişim araçlarının varlığı da bir gerçektir. Yapılan araştırmada, internet ve günlük yaşam etkinlikleri tanımlanmış ve devamında internetin kitle iletişim araçları (televizyon, radyo, gazete ve sinema) ile karşılıklı ilişkileri incelenmiştir. Sonuçta, internet ve medyanın, internet kullanıcılarının günlük yaşam etkinlikleri içinde beraber yer aldıkları ve birbirleri açısından çok fazla negatif etkiye sahip olmadıkları görülmüştür.