СТРАТЕГІЇ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ ДЛЯ ПРОСУВАННЯ МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ, РОЛЬ ТАРГЕТОВАНОЇ РЕКЛАМИ - Інна Пашняк; Марина Ус (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена розробці ефективних стратегій цифрового маркетингу та ролі таргетованої реклами. Розглянуто ключові етапи формування стратегії цифрового маркетингу, зокрема цільове дослідження ринку, аналіз конкурентів і створення присутності. Особливу увагу приділено таргетованій рекламі, яка забезпечує точний доступ до цільової аудиторії. Визначено її різновиди, формати показу, моделі оплати, ключові цілі, переваги та недоліки, зокрема ризики щодо конфіденційності даних. Охарактеризовано тенденції ринку цифрової реклами у США. Порівняння американського й українського досвіду виявило відмінності у платоспроможності користувачів, вартості реклами, особливостях аудиторії і підходах до регулювання даних. Ці висновки можуть допомогти розробляти ефективні стратегії цифрового маркетингу та виходити на американський ринок.